torsdag 2. januar 2014

Bangkok, here we come!

Og det ble som det pleier: Bjelland er alltid VELDIG entusiastisk - på grensen til euforisk - lang tid i forveien, så gradvis mindre og mindre lysten på å reise. Til slutt er det bare rein angst og nervøsitet igjen - med dertil elendig nattesøvn.
Så det var litt redusert jeg besteg Norwegian sin Dreamliner på Gardermoen i 2-tiden 1. januar, sammen med Mette og en skokk andre nordmenn som lengtet etter sol og andre godsaker i Thailand.
Det er LITT større forhold enn vi er vant til om bord i Dreamlineren. 3+3+3 seter i en SVÆRT lang flykropp. 8 doer, masse hyggelig betjening, antydning til vandreplass og skjerm på hver stolrygg med diverse underholdning.
Soloppgangen sett fra Dreamliner
Men selv om det er direkte flight kan ingenting likevel dekke over at det er ER en lang flytur – 11 ½ time. Selv etter å ha sett kvalitetsfilmene «Big», «The Wolverine», «Darjeeling Express», «Paranoia» og «Hangover III», og etter å ha satt til livs en god del vin ville øynene fremdeles ikke lukke seg.
Så da ble det å sitte der da, med tørre øyne, og se på at at vi fløy inn i soloppgangen. Når klokka egentlig var 1 om natta kom vi frem til Bangkok og klokka var 7 om morgenen.
Sidemannen vår, en litt sliten, langhåret kar i 40-årene, var raskt ute av flyet. Han hadde det travelt med å komme videre til Pattaya. Han var helt åpen på at han skulle ned for å DRIKKE i 4 uker!! Han holdt seg i skinnet ombord, drakk bare uendelige mengder med Soda Water. (Riktignok med noe påfyll fra noen flasker han hadde i sekken) Han var rimelig veteran, denne reisen tok han MINST 4 ganger i året, heftige greier….
VÅR tuk-tuk- mann
Vi kom oss over på toget, gikk av på feil stasjon og måtte ty til en «tuk-tuk» for å finne hotellet. «Fal, fal away» kunne tuk-tuk-mannen fortelle. Nesten som i eventyret, så vi godtok den prisen han ga og fòr av gårde gjennom Bangkok.

Det VAR langt – kanskje det tom var verdt de vanvittige 80 kr vi betalte for moroa ;-) Uansett var det en utrolig morsom start på oppholdet. Det føles litt GENUINT ekte å fare igjennom en HEFTIG trafikkert by, mot kjøreretningen, på rødt lys, i en voldsom fart, i en kamp om liv og død om plassen - i en farkost fullstendig blottet for sikkerhetsanordninger. Deilig å føle litt på dødsangsten innimellom....
Kongen, evt en forfader
Vi kom omsider til noe som i mine øyne fortonte seg som et skikkelig luksushotell like ved elva Chao Praya. Det har sånn overbygget inngang som man ellers bare ser på film, med masse uniformerte folk som kommer styrtende til for å hjelpe oss med oss selv og bagasjen. Tror vi var de eneste den dagen som ankom i en tuk-tuk. Det var ikke fritt for at jeg følte at det kanskje hadde vært litt kulere å ankomme dette stedet i en Mercedes, men skitt au…
Vi tok noen timer på øyet og så tok vi elvebussen oppover elva mot det kongelige palasset. Thaiene er oppriktig glade i kongen sin og ærer ham nesten som en gud. Det er strengere kleskodeks for å komme inn i det kongelige palass enn i de fleste templer og på markedene vi gikk forbi var det like mange sånne alterliknende saker med brennende lys og røkelse for kongen som det var for Buddha.
Palasset var selvfølgelig stengt, så resten av ettermiddagen/kvelden gikk vi bare og ruslet. 
Her lever folk ute på gata! Privatliv og business glir greit over i hverandre.

Oransje blomster over alt

Det har vært en fantastisk spennende kveld. Vi har vandret og sett markeder, sko-, klær- mat og ikke minst blomstermarkeder! Spørs om det skal være noe slags religiøs seremoni snart – overalt sitter de og trer disse oransje blomstene på tråd til snorer, kranser og oppsatser. 


Utsikt fra der vi tok et par svalende Singha underveis



Og vi har spist DEILIG mat. Supper og hovedretter basert på kylling og svin, krydret med chilli, ingefær, sitrongress og koriander og diverse andre ukjente saker.
Det hele skylt ned med noen flasker iskald, leskende Singha øl. Noe som var en nødvendighet. Vi ba om "Thai style" og ikke noe tourist-tull. Og FIKK det (kelneren kniste, faktisk...)
I morgen skal jeg ikke være fullt så eplekjekk og heller bestille "sterk turist".
Gidder ikke sitte sånn og grine åpenlyst på restaurant flere ganger... ;-)


Her noen retter vi IKKE turte prøve, fra venstre mot høyre:
Fluer, larver, større larver og gresshopper
Vaktel(?)speilegg?




20 kommentarer:

  1. dagne-no@online.no2. januar 2014 kl. 19:43

    Herlig med hjul-blogg igjen! Gjør liksom jobbstart 2. januar litt lysere.. Trodde kanskje dere var forsinket fra Oslo, men nei. Bra! Høres ut som en flott start på turen. Keep bloggin'!

    SvarSlett
  2. Så utrolig morsom førstedag! Er det faktisk Wat Arun man ser i bakgrunnen der dere drakk Singha? Det er ganske spektakulært for å bare være "noe dere så i bakgrunnen" ;) Skulle dere inn i Kambodsja på turen? Da må dere jo i alle fall prøve å komme dere til Ankor Wat! Så ekstremt imponerende arkitektur!

    SvarSlett
    Svar
    1. Stemmer, Wat Arun. Hvordan i all verden visste du det?? Vi får ta en nærmere kikk på det i morgen. Det er store avstander her, men alt som kan gjøres med elvebåt gjør det litt enklere. OG JESS - vi skal til Angkor Wat!

      Slett
    2. Tror jeg så en innslag fra området rundt Wat Arun på en gammel Top Gear-episode, men er ikke helt sikker :) Kult! Ta bilder ;)

      Slett
  3. Hei Marius. Skal følge dere på turen framover. Har selv bestilt bilett til Kambodsja i slutten av måneden. Regner med å få gode tips i bloggen din. God tur!!

    SvarSlett
    Svar
    1. Kult! Jeg er spent på Kambodsja, jeg og!

      Slett
  4. Jeg er bare SÅ glad for at Glade Hjul er på lufta igjen! Keep it comin’

    SvarSlett
  5. Gleder meg til å følge bloggen din Marius, håper dere får en flott tur med mange gode opplevelser.

    SvarSlett
  6. Blir artig å følge bloggen, da får vi se deler av egen reise fra en ny vinkel! Ser ut som dere var heldigere med stedsvalg i går kveld, vi fulgte råd om Skytrain to stopp for matsteder og havnet i Patpong området...

    SvarSlett
    Svar
    1. Høres ut som om vi skal unngå det da :-) Det eneste problemet så langt er at avstandene i denne byen er ENORME... Vi bor ved elva oj jeg tror vi skal holde oss langs med den resten av tiden. Elvebuss er fine saker!

      Slett
    2. Høres ut som om vi skal unngå det da :-) Det eneste problemet så langt er at avstandene i denne byen er ENORME... Vi bor ved elva oj jeg tror vi skal holde oss langs med den resten av tiden. Elvebuss er fine saker!

      Slett
  7. Kjempespennende oppdatering i Onkel-reisende-Mac-stil med høy underholdningsfaktor! Kjenner godt igjen Bangkok som du beskriver, og merker at egne inntrykk fra den gang jeg var der blir brakt til live av det du forteller! Jeg kunne også bannet på at jeg også møtte den 40 år gamle drita fulle og slitne veteranen med lang hår du satt ved siden av på flyet, riktignok i motgående retning på flyplassen i Bangkok. Eventuelt finnes det flere av de! :)
    Håper dere har en flott og spennende tur videre! Gleder meg til å lese mer!

    SvarSlett
    Svar
    1. He, he, onkel reisende Mac, du liksom....
      Tror det finnes mange av han typen, faktisk, men jeg tror ikke vi kommer til å treffe dem på resten av turen. Takk, Magnus - skal poste etterhvert som jeg har noe :-)

      Slett
  8. Misunnelig. Jeg FORLANGER å få være med neste gang!!!
    Kos dere!

    SvarSlett

Takk for kommentar!
Husk at du ikke MÅ være pålogget noe som helst for å kunne kommentere, velg eventuelt bare "Kommenter som Navn/Nettadresse" og skriv inn navnet ditt.
Alle bilder kan klikkes på for STOR størrelse!